Røberg-Larsen nekter å forklare seg

En av de tiltalte i AUF-saken, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, nektet i morges å avgi forklaring i Oslo byrett. Derfor ble avhørene som han tidligere har gitt til politiet, lest opp i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere økonomilederen i AUF i Oslo fulgte dermed et råd fra sin forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, om ikke å forklare seg.

  Røberg-Larsen ville i morges ikke gi noen ytterligere kommentar til pressen om hvorfor han ikke ville avgi forklaring.

Protestholdning

Men hans forsvarer betegner det som en protestholdning fra sin side for å understreke alvoret i saken.

  Staff sier at hans klient har fulgt hans råd som er en reaksjon på dommerens holdning til de vitner som forsvaret har innkalt:

  - Når fremtredende vitner er tatt ut av sin rekkefølge og plassert til slutt, er det fare for at man avskjærer de vitnene som kan gi historikk og bakgrunn til Røberg-Larsens forklaring. Da er det lite naturlig for ham å gi forklaring i retten. Den kan bli stående isolert uten støtte fra vitnenes utsagn, sier Staff.

  Røberg-Larsen står tiltalt for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri sammen med tidligere AUF-ledere Anders Hornslien og Ragnar Bøe Elgsaas og tidligere økonomileder i AUF i Oslo, Anders Greif Mathisen.

  De tidligere AUF-tillitsvalgte skal ha forsøkt å blåse opp medlemstallet i organisasjonen for å oppnå høyere støtte fra Oslo kommune.

(NTB)