Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røberg-Larsen vil forklare seg

Den hovedtiltalte i AUF-saken, Bjørn Jarle Røberg-Larsen, vil likevel forklare seg for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Røberg-Larsen vil gjerne benytte seg av anledningen til å besvare spørsmål i forbindelse med sin politiforklaring, sa hans forsvarer Tor Erling Staff da Oslo byrett ble satt torsdag morgen.

Det er ventet at en annen av de fire tiltalte i AUF-saken, Anders Greif Mathisen, blir ferdig med sin forklaring i byretten i løpet av torsdag formiddag. Deretter vil det bli Røberg-Larsens tur til å ta plass i vitneboksen for å svare på spørsmål.

Protest

Bjørn Jarle Røberg-Larsen har tidligere nektet å forklare seg. Dette etter råd fra Tor Erling Staff. Staff sa at hans klient fulgte hans råd som en protest mot byrettsdommer Torjus Gards beslutning om å snu vitnerekkefølgen i saken.

De fire tiltalte i AUF-saken er tidligere økonomileder Bjørn Jarle Røberg-Larsen, de to tidligere AUF-lederne Anders Hornslien og Ragnar Bøe Elgsaas, og tidligere ungdomssekretær Anders Greif Mathisen. De er tiltalt for grovt bedrageri og forsøk på grovt bedrageri ved å ha trikset med kontingentinnbetaling og medlemstall i AUF i Oslo. Røberg-Larsen står i tillegg tiltalt for underslag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!