Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Robert (81) stakk av fra soning i 1977. Nå er han tatt

Bak lås og slå etter 37 år.

RØMLING: Robert Woodring (81) stakk til sjøs framfor å sone, og lyktes med å unnslippe livet bak murene i 37 år. Her fra en etterlysning. Foto: POLITIET
RØMLING: Robert Woodring (81) stakk til sjøs framfor å sone, og lyktes med å unnslippe livet bak murene i 37 år. Her fra en etterlysning. Foto: POLITIET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i 1977 Robert Woodring bestemte seg for at han slett ikke ville sone sine 7 1/2 år i fengsel, og stakk av fra politiet til sjøs utenfor Florida. Siden har han levd i skjul, men flaksen tok slutt forrige måned, da han endelig ble sporet opp i Mexico. Etter 37 år sitter 81-åringen nå bak murene, skriver avisa Sun Sentinel.

Lykketreff Det var et lykketreff for det amerikanske føderale politiet (FBI) at de fant fram til Woodring i Guadalajara vest i Mexico. De var egentlig på jakt etter en annen rømling.

- Vi fikk et tips om at en ettersøkt mann bodde i området, sier Barry Golden i US Marshals til Sun Sentinel.

Woodring ble pågrepet og av meksikansk politi og deretter utlevert etter at de kom til at han ikke hadde noe legitimt grunnlag for å oppholde seg i Mexico.

Det er uklart hvor lenge 81-åringen har oppholdt seg i Guadalajara, men han bodde sammen med en nicaraguansk kvinne i byen.

- Følte seg sikker US Marshal Golden sier han tror Woodring har følt seg temmelig sikker på å ha unnsluppet lovens lange arm nede i Mexico.

- Jeg kan bare forestille meg at han har skrytt av hvordan han unndro seg pågripelse i tre tiår. Hvordan kunne noen i Guadalajara ha visst noe om dette etter så lang tid? sier han.

Woodrings dommer dreier seg bl.a. om brevsvindel og for å ha unndratt bevismateriale. Han har allerede begynt soningen av 70-tallsdommene.