FAMILIELYKKEN BLOMSTRER: Robert Eriksson venter barn sammen med kjæresten Ulrikke Holmøy. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FAMILIELYKKEN BLOMSTRER: Robert Eriksson venter barn sammen med kjæresten Ulrikke Holmøy. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Babylykke for eks-statsråd

Robert Eriksson og Ulrikke Holmøy blir foreldre

Romansen mellom eks-statsråd Eriksson og hans politiske rådgiver Ulrikke Holmøy skapte overskrifter. Nå venter paret sitt første barn sammen.

(Dagbladet): Det offentliggjorde paret på Facebook i dag, da Holmøy humoristisk la ut bilde av en bolle i en stekeovn og teksten «Tid som gjenstår: Rundt 4,5 måneder».

Eriksson bekrefter at de to nå venter sitt første barn sammen.

- Jeg kan bekrefte at vi venter små i desember. Termin er satt til 18.desember, så går alt etter planen blir det en førjulsgave, skriver Eriksson i en sms til Dagbladet.

Gikk av som minister

Frp-politikeren fra Verdal gikk av som arbeids- og sosialminister i desember 2015, etter å ha sittet to år i regjering.

I kjølvannet av hans avgang ble det spekulert i om den skyldtes statsrådens forhold til Holmøy, Erikssons tidligere politiske rådgiver.

De har imidlertid holdt fast på at de ikke ble et par før i fjor vår, etter at de begge hadde sluttet i departementet.

Romanseryktene var likefullt en belastning for paret, og ble tema både i selvbiografien Eriksson ga ut i kjølvannet av sin avgang, og i et avisintervju med Dagbladet i fjor.

Da beskrev paret tiden etter avgangen som et «helvete», preget av uberettiget sladder og pågående journalister.

Familielykken blomstrer

Nå blomstrer altså familielykken for Eriksson og hans 13 år yngre eks-rådgiver.

- Vi gleder oss til familieforøkelsen, skriver Eriksson i sms-en.

Frp-politikeren jobbet etter regjerings-exiten i en periode som rådgiver i PR-bransjen, men har nylig startet i ny jobb som toppsjef i Norske Sjømatbedrifters Landsforening.

Holmøy, opprinnelig fra Myre i Nordland, jobber i dag som advokat.

Eriksson har fire barn fra tidligere forhold, mens Holmøy nå blir mor til sitt første.