GIR SEG:  Robert Eriksson (Frp) stiller ikke til gjenvalg til Stortingslisten i 2017. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG:  Robert Eriksson (Frp) stiller ikke til gjenvalg til Stortingslisten i 2017. Foto: NTB ScanpixVis mer

Robert Eriksson tar ikke gjenvalg på Stortinget

Setter punktum for politikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Robert Eriksson (Frp) stiller ikke til gjenvalg til Stortingslisten i 2017. Det skriver den tidligere arbeids- og sosialministeren i et brev til Nord-Trøndelag Fremskrittsparti i dag, og setter dermed et punktum for sin politiske karriere.

«Dette har vært en svært krevende og vanskelig beslutning, men samtidig en beslutning jeg føler er riktig for både partiet og meg», skriver Eriksson i brevet.

- Et kjærlighetsforhold

Overfor Dagbladet forklarer Eriksson hvorfor valget har vært vanskelig.

- For det første har jeg vært medlem og hatt verv i partiet i 27 år, jeg har hatt ulike folkevalgte verv i sammenhengende 20 år og i en alder av 42 år har jeg fått fire barn. Jeg tenker derfor at dersom jeg skal gjøre noe annet i livet, så er tida inne for det nå, sier Eriksson, og legger til:

- Og så er det selvfølgelig vemodig med tanke på alle vennene og kollegaene i Frp-bevegelsen. Jeg har fått et kjærlighetsforhold til partiet - på godt og vondt - og det er vemodig å si farvel til dette fellesskapet.

- Hadde du trukket deg fra politikken hvis du fortsatt satt som statsråd?

- Det blir en hypotetisk problemstilling, men min avgang som statsråd har ikke hatt betydning for at jeg nå takker nei til å stå på lista. Da jeg tok jobben som statsråd så visste jeg at det var en stilling jeg ikke hadde til jeg ble pensjonist, sier Eriksson til Dagbladet.

Stolt og skuffet

Eriksson har sittet åtte år som stortingsrepresentant fra 2005 til 2013, hvorav fire år som komiteleder i arbeids- og sosialkomiteen.

Han ble ikke valgt inn på Stortinget for en ny periode i 2013, men fikk til gjengjeld jobben som arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs nye regjering i 2013. I 2015 ble han byttet ut med Anniken Hauglie (H), noe som fikk fylkeslaget til å rase.

Selv om Eriksson bedyrer at det ikke er derfor han nå gir seg i politikken, innrømmer han gjerne at han er skuffet over at han ikke fikk fullført jobben som statsråd.

- Jeg er stolt over å ha vært en del av Frp's første regjering, og er evig takknemlig for den muligheten. Men jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke fikk fullført det jeg startet på, sånn er det alltid.

Flere tilbud

Etter å ha gått på en utvidet etterlønssperiode, er Eriksson nå i ferd med å konkludere på hva han skal gjøre framover.

- Jeg har fått noen tilbud, og jeg er nå i sluttfasen med å bestemme meg for hva jeg skal gjøre. Det kommer jeg snart tilbake til, sier Eriksson.

Saken oppdateres.