Robert Mood får refs av Christian Tybring-Gjedde

Generalløytnanten har uttalt seg mot væpning av politiet og kalt flyktningpolitikken skammelig.

REAGERER: Christian Tybring-Gjedde (Frp), nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, mener generalløytnant og Nato-utsending Robert Mood misbruker sin innflytelse til å få fram sine personlige meninger i media. Foto: Jacques Hvistendahl og Agnete Brun / Dagbladet
REAGERER: Christian Tybring-Gjedde (Frp), nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité, mener generalløytnant og Nato-utsending Robert Mood misbruker sin innflytelse til å få fram sine personlige meninger i media. Foto: Jacques Hvistendahl og Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalløytnant Robert Mood, som er Forsvarets utsending til Nato-hovedkvarteret i Brussel, har de siste ukene kastet seg inn i samfunnsdebatten og åpenlyst kritisert regjeringens politikk når det gjelder bevæpning av politiet og behandlingen av flyktninger fra Syria.

Nå får han kraftig refs av Christian Tybring-Gjedde, nestleder i Stortingets utenriks- og forsvarskomité for regjeringspartiet Frp. Tybring-Gjedde reagerer sterkt på Moods utspill og kaller dem umusikalske - spesielt i lys av generalløytnantens høye stilling og posisjon i embetsverket.

- De seineste uttalelsene hans er opp mot grensen for hva lojalitetsplikten tillater. Vi kan ikke ha embetsmenn som løper rundt og fremmer sine personlige synspunkter, sier Frp-representanten til Dagbladet.

- Bevæpning dårlig idé I et innlegg publisert i Dagbladet i går gir generalløytnanten uttrykk for at han synes bevæpningen av politiet er en dårlig idé, spesielt etter at det har kommet fram at tjenestemennenes pistoler til enhver tid er ladde.

«La ikke generell væpning bli en symbolsak som undergraver tiltakene vi virkelig trenger», skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer