Robert Mood kom uskadd fra eksplosjon i Syria

Eksploderte minutter etter at FN-kolonnen hadde passert.

USKADET:  Norske Robert Mood er sjef for FNs observatørstyke i Syria, og slapp uskadd fra en bombeeksplosjon i den syriske byen Deraa i formiddag. Her ankommer Mood et hotell i Deraa like etter, sammen med syrias talsmann Neeraj Singh (t.v.) og andre FN-observatører  Foto: Louai Beshara / AFP/ NTB scanpix
USKADET: Norske Robert Mood er sjef for FNs observatørstyke i Syria, og slapp uskadd fra en bombeeksplosjon i den syriske byen Deraa i formiddag. Her ankommer Mood et hotell i Deraa like etter, sammen med syrias talsmann Neeraj Singh (t.v.) og andre FN-observatører Foto: Louai Beshara / AFP/ NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske sjefen for FNs observatørstyrke i Syria, norske Robert Mood, har sluppet uskadd fra en veibombeeksplosjon utenfor Deraa.

-Det var en eksplosjon som var rett etter at FN-kolonnen hadde passert, sier oberstløytnant John Espen Lien ved forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

- Slike angrep må det syriske folk leve med hver dag, har Mood sagt etter angrepet, ifølge AP.

Seks skadet Ifølge New York Times var det en veibombe som eksploderte og traff et syrisk militært kjøretøy. Seks soldater ble skadet. Det militære kjøretøyet som ble rammet var med i kolonnen for å sørge for sikkerheten, ifølge avisa.

Eksplosjonen var litt over 100 meter bak FN-følget.

- Vi jobber med å få detaljer på dette, men det vi vet er at Robert Mood ikke var innbladet og at han er uskadd, sier Lien.

Ifølge BBC har øyevitner sett at minst tre syriske solidater ble skadet under eksplosjonen. 

SKADET:  Det er ukjent hvem som står bak veibomben som skadet seks seks soldater i et syrisk kjøretøy som befant seg 100 meter bak FN-følget. Foto: AFP PHOTO/LOUAI BESHARA
SKADET: Det er ukjent hvem som står bak veibomben som skadet seks seks soldater i et syrisk kjøretøy som befant seg 100 meter bak FN-følget. Foto: AFP PHOTO/LOUAI BESHARA Vis mer

Det er ukjent hvem som står bak angrepet.

30 observatører Det er rundt 30 observatører i landet, men deres tilstedeværelse har så langt ikke hatt noen påvirkning på voldsbruken. Fredsmegler Kofi Annans fredsplan førte til at en skjør våpenhvile trådte i kraft i begynnelsen av april. Flere brudd på våpenhvilen har skjedd hver dag siden den startet.

En reporter i nyhetsbyrået AP, som reiser sammen med observatørstyrken, har fortalt at eksplosjonen fikk vinduene i militærfartøyene til å sprenge.

FN har opplyst om at de estimerer at minst 9000 mennesker har blitt drept siden demonstrasjonene begynte i mars i fjor, men aktivistgrupper sier at tallet er høyere enn 11 000.

SKADET:  Et syrisk militært kjøretøy ble truffet da en veibombe eksploderte. Foto: AFP PHOTO/LOUAI BESHARA
SKADET: Et syrisk militært kjøretøy ble truffet da en veibombe eksploderte. Foto: AFP PHOTO/LOUAI BESHARA Vis mer