HUKOMMELSESTAP: Den uidentifiserte mannen, som går under navnet «Robert» husker ikke hvem han er. Verken han eller myndighetene kjenner til hans virkelige identitet. Foto: Cambridgeshire and Peterborough NHS Trust
HUKOMMELSESTAP: Den uidentifiserte mannen, som går under navnet «Robert» husker ikke hvem han er. Verken han eller myndighetene kjenner til hans virkelige identitet. Foto: Cambridgeshire and Peterborough NHS TrustVis mer

«Robert» våknet i en park i mai med kraftig hukommelsestap. Ingen vet hvem han er

Nå ber han desperat om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helseorganisasjonen Cambridgeshire and Peterborough NHS Trust (CPFT) kom i går med et rop om hjelp på sine hjemmesider.

En mann de kaller «Robert» lider av kraftig hukommelsestap, og verken han selv, organisasjonen eller politiet klarer å identifisere mannen.

Våknet i park Klokka seks om morgenen søndag 18. mai ble «Robert» oppdaget i en park i Peterborough sentrum. Han fortalte politiet at han ikke visste hvem han var, og siden har han blitt tatt hånd om av organisasjonen, i håp om at han skal huske detaljer fra livet sitt.

Nesten to måneder etterpå har hjelpearbeiderne fortsatt ikke funnet noen forbedringer av mannens hukommelse.

Derfor går organisasjonen ut med et rop om hjelp for å identifisere mannen, som verken husker navn, alder eller hvor han kommer fra.

I går fortalte han til organisasjonen i en pressemelding:

- De siste ukene har vært helt forferdelig. Det går så mange følelser og tanker gjennom hodet mitt. Til tider er jeg sint, frustert, deprimert, fortapt og forvirret, sier han.

Engelsk som andrespråk Legene har ennå ikke funnet noen tegn til fysiske skader på mannen. Han har verken lommebok, mobiltelefon eller noen andre dokumenter som gir noen indikasjon på hvem han er.

Legene sier han er i starten av 20-åra. Han snakker engelsk, men det virker å være andrespråket hans. Organisasjonen mener aksenten hans tyder på at han opprinnelig er fra Øst-Europa, og at han forstår litauisk og russisk.

- Det ser ut til at Robert lider av kraftig hukommelsestap. Vi har gjort flere forsøk på å hjelpe ham med å få den tilbake, inkludert å ta han tilbake dit han ble funnet, men det har ikke vært noen forbedringer, sier lege ved senteret, Kar Ray.

Senteret ber om tips til hvem mannen kan være på +44 01733 776014.

I desember ble den uidentifiserte mannen «John Smith» funnet i en snøfonn i Oslo. Da politiet kom med utlysning om noen kjente ham via pressen, ble mannens foreldre identifisert i Tsjekkia.