Robin Cook til Rambouillet, Hill til Beograd

London: Storbritannias utenriksminister Robin Cook reiser til Rambouillet i dag for å presse serbere og kosovoalbanere til å undertegne en fredsavtale, mens den amerikanske sjefforhandleren Christopher Hill drar til Beograd for å presse president Slobodan Milosevic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hill skulle gjøre et siste forsøk på å overtale Jugoslavias president til å akseptere en avtale før fristen utløper i morgen. Tidligere denne uka var Hill også i Beograd, men greide ikke å rikke Milosevic.

NATO har truet med å bombe serbiske mål dersom ikke Milosevic godtar en avtale om utstrakt selvstyre for Kosovo, overvåket av en NATO-styrke, innen klokka tolv i morgen. Milosevic har hittil nektet å godta fremmede militærstyrker på jugoslavisk jord.

Det var det britiske utenriksdepartementet som opplyste om Cooks reise til Rambouillet-slottet utenfor Paris. Om det blir nødvendig skal også Cook reise til Beograd i morgen for å presse Milosevic.

I går ble det meldt at USAs utenriksminister Madeleine Albright også skulle reise til Paris. Hun ventes å være framme i morgen tidlig.

(NTB-AFP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer