«Robin Hood»-banksjef tok penger fra de rike kundene

Den tyske kvinnen ville gi lån til de fattige.

LÅNTE FRA DE RIKE: Den kvinnelige sjefen for den lille lokalavdelingen tok penger fra kontoene til de rike kundene for å dekke inn kreditten hun ga til de fattige. Det førte til store tap for banken. Foto: SCANPIX
LÅNTE FRA DE RIKE: Den kvinnelige sjefen for den lille lokalavdelingen tok penger fra kontoene til de rike kundene for å dekke inn kreditten hun ga til de fattige. Det førte til store tap for banken. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En 62 år gammel tysk bankansatt risikerte flere års fengsel etter at det ble oppdaget at hun hadde tatt penger fra kundenes kontoer. I stedet hylles hun for å ha tatt fra de rike for å låne ut til de fattige, skriver The Guardian.

Den kvinnelige avdelingssjefen blir kalt en moderne versjon av Robin Hood etter å ha blitt suspendert i 22 måneder fra banken.

Ga kredittTil sammen har kvinnen hentet ut 7,6 millioner euro, eller nesten 64 millioner norske kroner, fra de rike kundenes kontoer.Den godhjertede svindelen skjedde mellom 2003 og 2005. Kvinnen ga flere kunder mer kreditt enn de egentlig kunne få. Deretter tok hun penger fra rike menneskers kontoer for å skjule at kontoene deres var overtrukket.

- Hun har ikke puttet en cent i sine egne lommer. Hun gjorde dette bare ut av sympati for de som led økonomisk, sier kvinnens advokat Thomas Ohm.

Kvinnen var ansvarlig for en lokalavdeling i banken, og kjente derfor flesteparten av klientene sine personlig. Dermed fant hun ut at mange av de rikeste kundene hennes ikke hadde rørt kontoene sine på mange år. Samtidig hadde mange andre problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer