Robin tok selv bilde av tyven

Men politiet trakk på skuldrene av selvutløserbildet.

FREKK TYV: Robin Holtedahl ville ta et bilde av seg selv og samboeren Louise Koren Dahll foran triumfbuen i Barcelona. Han endte med et bilde av tyven som stjal baggen hans. Foto: Privat
FREKK TYV: Robin Holtedahl ville ta et bilde av seg selv og samboeren Louise Koren Dahll foran triumfbuen i Barcelona. Han endte med et bilde av tyven som stjal baggen hans. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Robin Holtedahl og Louise Koren Dahll fikk med seg et noe uvanlig feriebilde fra Barcelona, melder Dinside.no.

Holtedal tok først et bilde av samboeren foran katalanernes versjon av triumfbuen.

- Etter det satt jeg kamera på stativet mitt, for å ta et bilde av oss to sammen med selvutløser. Da jeg så på bildet rett etterpå oppdaget jeg at det hadde kommet med en person på bildet som skygget for triumfbuen. Jeg trodde bare det var en som gikk forbi, sier Holtedahl til Dagbladet.no.

Kikket nærmere på bildet

Han satt seg ned igjen ved siden av samboeren. Da oppdaget han at baggen med PC, pass, briller, penger og diverse elektronisk utstyr var borte.

- Da kikket jeg litt nærmere på bildet og fant ut det var tyven jeg hadde tatt bilde av, sier han til Dagbladet.no.

Holtedahl prøvde med en gang å se etter tyven som han nå visste hvordan så ut.

- Jeg tok meg en rask runde i området, men det hadde gått et par minutter og tyven var borte, sier han.

Samboerparet dro med en gang til en politistasjon. Der viste de fram bildet. Og ble møtt med laber interesse.

- De trakk på skuldrene og gjespet. Det eneste de hjalp oss med var å komme i kontakt med det norske konsulatet, slik at vi fikk nødpass.

- Tok vel sjansen
Holtedahl mener tyven må ha visst at han risikerte å bli fotografert.

- Han tok vel den sjansen, da.

Det frekke tyveriet skjedde i september i fjor. Holtedahl kontaktet Europeiske Reiseforsikring og leverte blant annet bildet. Det har siden blitt brukt blant annet i intern opplæring hos forsikringsselskapet.

- Det gikk greit å få forsikringsoppgjøret, det hjalp jo for så vidt å ha bildet, sier Holtedahl.

Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring, opplyser til Dinside at de i fjor fikk vi inn 2310 rapporter om tyveri av verdigjenstander, 2967 rapporter om tyveri av mobiltelefoner med tilbehør og 2312 rapporter om tyveri av kamerautstyr fra sine kunder.