OVERGREPSDØMT: 70-åringen skulle vært en av deltakerne i årets Robinsonekspedisjon, men er nå klippet vekk fordi han tidligere er dømt for seksuelle overgrep mot barn. Her sammen med Christer Falck. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen/TV3
OVERGREPSDØMT: 70-åringen skulle vært en av deltakerne i årets Robinsonekspedisjon, men er nå klippet vekk fordi han tidligere er dømt for seksuelle overgrep mot barn. Her sammen med Christer Falck. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen/TV3Vis mer

Robinson-deltaker (70) dømt for seksuelle overgrep mot barn

Klippes nå vekk fra hele TV3-serien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En deltaker på TV3s Robinsonekspedisjonen klippes nå vekk fra samtlige episoder fra programmet, som har premiere søndag. Dette melder TV 2.

TV3 har tatt avgjørelsen etter at det kom fram at deltakeren, en 70 år gammel mann, tidligere er dømt for seksuelle overgrep mot barn.

- Vi fikk på dagen i dag bekreftet opplysninger om hans fortid som han selv ikke har gitt i castingprosessen. Det ser vi på som grovt tilllitsbrudd.Deltakeren gikk ut tidlig så det byr på mindre problemer rent teknisk, sier Trygve Rønningen, programdirektør i TV3, til Dagbladet.

- TV3 kan selvsagt ikke identifisere seg med deltakere med en slik fortid, og da informasjonen nå står klar og er bekreftet så handler vi, sier Rønningen videre.
Ifølge TV 2 hadde mannen en sentral rolle i flere episoder, blant annet den første som sendes søndag, og det vil bli en utfordring å klippe ham vekk. Rønningen avviser imidlertid dette og sier at kun vil få konsekvenser for det første programmet.

70-åringen gikk ut tidlig av konkurransen.

Dagbladet har snakket med et familiemedlem av 70-åringen i kveld, som sier at den overgrepsdømte mannen ikke ønsker å uttale seg til pressen om saken.

70-åringen sier til TV 2 at han mener opplysningene om sin kriminelle fortid ikke var relevante.

- Jeg har aldri informert TV3 om dette. Jeg mente ikke det var relevant, og jeg har sonet min straff, sier mannen selv på telefon til «God kveld Norge».

PS! For ti år siden avverget TV Norge i siste liten å sende en voldsdømt mann inn i Big Brother-huset.