Robinson-deltaker dømt for svindel

En av årets Robinson-deltakere er dømt til sju måneders ubetinget fengsel for svindel. Deltakeren opplyste ikke TV3 om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hadde vi visst det, så hadde nok deltakeren ikke vært med, sier produsent av «Robinsonekspedisjonen», Hans Petter Hognestad til Dagbladet.Deltakeren er for tida i Malaysia på innspillingen av en ny Robinson-runde, og var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

Deltakeren er ifølge avisa Fædrelandsvennen dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha svindlet til seg ledighetstrygd. Byrettsdommen slår også fast at deltakeren må betale 183000 kroner til arbeidsmarkedsetaten.

Markedssjef

Produsent og prosjektleder Hans Petter Hognestad befinner seg for tida i Malaysia. Han sier til Dagbladet at de sjekker strafferegisteret på de 16 personene de velger ut for å delta i TV-programmet.

- Vi er først nå blitt klar over at deltakeren hadde en sak gående i rettssystemet. Da vi intervjuet personen før vi plukket ut deltakerne, opplyste deltakeren ikke om dette. Dette er et tillitsbrudd, sier Hognestad.

Deltakeren har tidligere jobbet som markedssjef i en større bedrift, og har de siste årene vært selvstendig næringsdrivende. Den domfelte nekter straffskyld i saken mot arbeidsmarkedsetaten.

Deltakeren hevet til sammen 274000 kroner i arbeidsledighetstrygd fra mai 1996 til november 1997. Ifølge Fædrelandsvennen skal personen i denne perioden ha jobbet med å etablere eget firma. I tillegg utførte Robinson-deltakeren oppdrag for flere arbeidsgivere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer