Robinson-kjendis ble PST-spion

I rundt ti år brukte PST denne mannen som spion mot politiske miljøer i Norge og utlandet. Christian Høibø (32), tidligere Robinson-deltaker og Blitz-aktivist, står i kveld fram med sin historie i NRK Brennpunkt.

INFILTRERTE FOR PST: Christian Høibø (32) skaffet informasjon for Politiets etterretningstjeneste i rundt ti år. I kveldens Brennpunkt-dokumentar på NRK1 står han fram som infiltratør. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
INFILTRERTE FOR PST: Christian Høibø (32) skaffet informasjon for Politiets etterretningstjeneste i rundt ti år. I kveldens Brennpunkt-dokumentar på NRK1 står han fram som infiltratør. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christian Alexander Cuellar Høibø (32) har i årevis vært en kjent politisk aktivist. Han har vært aktiv på norsk venstreside som demonstrant, husokkupant og internasjonal aksjonist. For venner og meningsfeller framsto han som aktiv globaliseringsmotstander og talsmann for de hardeste miljøene på norsk venstreside.

I virkeligheten har Høibø spionert på sine politiske meningsfeller for PST, det norske sikkerhetspolitiet.

Det bekrefter PST overfor Dagbladet.

- Han har vært en som har gitt oss opplysninger og som har vært viktig for oss. Ikke minst i forbindelse med store demonstrasjoner. Han har gitt oss god informasjon, sier Tore Risberget, operativ sjef i PST, til Dagbladet.

I de politiske miljøene Høibø var aktiv sprer nyheten seg raskt og slår ned som en bombe. Det får Dagbladet bekreftet fra flere kilder. Høibø har ofte gått under kallenavnet «Chris» i aktivistkretser.

Står fram i NRK-dokumentar PST har valgt å kommentere saken, fordi Høibø selv har valgt å stå fram på NRK i kveld. PST bekrefter overfor Dagbladet at de allerede har sett dokumentaren og kjenner innholdet.Christian Høibø forteller i kveldens TV-dokumentar for første gang om rollen som PST-infiltratør og etterretningskilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer