Robot fjernet bombeveske

Landvetter flyplass åpen igjen - penger og ranere borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet brukte i kveld en robot til å løfte det man fryktet kunne være en veske med bombe etter ranet mot Landvetter flyplass i ettermiddag. All internasjonal flytrafikk er dermed i gang igjen.

Politiet har gjennomlyst vesken med røntgen, og kommer trolig til å skyte den i stykker der den står.

Flyplassens sikkerhetssjef Dan Larsson mener ranerne må ha hatt informasjon fra innsiden da de gjennomførte raidet mot SAS-flyet fra London.

Innside

- Jeg vurderer det som meget usannsynlig at de ikke hadde innside-informasjon, sier Larsson til nyhetsbyrået TT.

Ranerne må ha visst at det var verditransport ombord på akkurat dette flyet. De må ha kjent til i detalj hvordan verdiene skulle håndteres når flyet landet.

- Ranerne kjørte forbi våre overvåkningskameraer, og vi kunne se dem på skjermene. Men vi kunne ikke gjøre annet enn å beskytte folkene våre og ringe politiet, som satte opp veisperringer, sier sikkerhetssjefen.

Etter at ranerne hadde lastet inn pengeveskene, kastet de av en veske med antennetråder stikkende ut ved gate 19 A. Det var denne vesken en robot fjernet i kveld.

44 millioner på Arlanda

Ved 22-tiden hadde ikke politiet eller flyplassmyndigheter gått ut med hvor mye penger ranerne fikk med seg. Sikkerhetssjef Larsson mener ranet i dag minner mye om Arlanda-ranet i 2002. Der forsvant 44 millioner svenske kroner, og verken penger eller ranere har kommet til rette.

- Men utbyttet i dag er ikke på noen måte like stort som på Arlanda, sier regionsjefen for Securitas, Johan Bergström.