Savnet nordmann i Sverige

Robot inn i leting etter Terje (61)

Missing People 15 måneder etter: - Et stort mysterium.

MYSTERIUM: Terje Johansen fra Nykirke i Horten er den siste personen i hele Stockholm-området som er meldt savnet, uten at det er funnet spor nesten 15 måneder etter. Foto: Privat.
MYSTERIUM: Terje Johansen fra Nykirke i Horten er den siste personen i hele Stockholm-området som er meldt savnet, uten at det er funnet spor nesten 15 måneder etter. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Når isen går rundt militærøya Muskö i Østersjøen sør for Stockholm, setter organisasjonen Missing People i gang en omfattende leteaksjon etter savnede Terje Johansen.

Undervannsrobot med kamera er nøkkelutstyr i den nye letingen om noen uker etter 61-åringen fra Horten. Det er snart 15 måneder siden han forsvant.

- Saken er fortsatt et stort mysterium. I hele Stockholm-distriktet er det bare tre-fire savnede personer de siste åra som det ikke er funnet spor av. Terje Johansen er den siste.

- De to - tre andre er eldre saker, sier innsatsleder Klemens Andersson i Missing People til Dagbladet.

Finner 95 prosent

Den frivillige organisasjonen samarbeider med politiet om leting i mange saker.

- I hele Sverige finner Missing People rundt 95 prosent av de savnede som våre folk søker etter. Rundt 80 prosent av savnede blir funnet i live, sier Andersson.

I Stockholm med stor omkrets gjennomfører Missing People 55-60 omfattende leteaksjoner i året etter mennesker som er meldt savnet.

Hva skulle en mann fra Nykirke i Horten kommune gjøre på Muskö - et sted ingen i hans omgangskrets kan huske han har nevnt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.