Robotvafler og kongelig utforkjøring

Mette-Marit var langt mer imponert over robotvafler enn Nederlands kronprinsesse var over Haakons bilkjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nystekte vafler fra en robot begeistret de unge kongelige i bryllupsbyen dagen før dagen.

- Wow! Dette er bare utrolig bra, utbrøt en imponert kronprinsesse Mette-Marit. Sammen med det royale følget forsynte hun seg villig vekk av fatet til SINTEF-forsker Terje Kristoffer Lien, som hadde programmert roboten til å steke kongelige vafler.

- Det har nok tatt en 8-10 timer å programmere den riktig, sa Lien, og unnskyldt røre-sølet på bordet han ikke hadde fått programmert bort.

Mette-Marit passet på sin side på å ikke søle noe på sin hvite jakke.

- Vaflene er kjempegode, konstaterte hun.

Fikk kanon

Også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn fulgte interessert med på Liens utgreiing om robotens egenskaper under besøket på forskningsstiftelsen SINTEF. Ingen av dem så ut til å være spesielt preget av den foregående nattens feiring. De eneste frynsene var å se på Märthas lyseblå og hvite bukse og jakke. Ari matchet sin kommende frue med lyseblå skjorte i en sommerlett dress.

Før omvisningen i forskningsparken fikk brudeparet overrakt en gave fra de humørfylte forskerne. SINTEF-direktør Roar Arntzen ga de to en spesiallaget elektrisk kanon til bruk i hjemmet.

- Dette er en PC, Personal Cannon. Skulle dere komme til å krangle en gang i framtiden, så fyr løs! Da blir humøret straks bedre, sa Arntzen til det latterfulle brudeparet.

Trøbbel for Haakon

Senere fikk både Ari og kronprins Haakon prøve seg i den svært naturtro bilsimulatoren i forskningsparken. Haakon hadde problemer med å mestre forholdene, og han dro av veien til akkompagnerende gisp fra Mette-Marit.

- What kind of driving is this, spurte den nederlandske kronprinsessen Maxima ertelystent.

- Det var litt vanskeligere enn en vanlig bil. De hadde programmert den vanskelig, forsvarte Haakon seg.

Viktoria sprudlet

Mest opplagt i det kongelige følget, så den svenske kronprinsesse Viktoria ut til å være. Også hun lot seg begeistre av de nystekte vaflene, som hun forsynte seg av flere ganger. Samtidig stilte hun flere spørsmål og var åpenbart interessert i SINTEFs minimodell av elven Nilen.

Men som kvelden før, da hun forlot vennefesten sammen med greske prins Nikolaos, var de utenlandske fotografene mest opptatt av å finne nye tegn på en gryende kongelig romanse. De ble ikke skuffet, siden Viktoria passet på å gi sin greske venn mye av sin oppmerksomhet.

(NTB-Trygve Mellvang)