Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Rock og fandens oldemor

Jon Hustad mener det må gå an å holde på med en aktivitet i samfunnet uten at det blir subsidiert.

KRITISERER KULTURSTØTTEN: Journalist og forfatter Jon Hustad, er uenig i flere poster i statsbudsjettet for 2013. Kulturstøtten er det som provoserer ham mest.  Foto: PAUL S. AAMUNDSEN (tv) / VEGARD GRØFT (th) / NTB SCANPIX
KRITISERER KULTURSTØTTEN: Journalist og forfatter Jon Hustad, er uenig i flere poster i statsbudsjettet for 2013. Kulturstøtten er det som provoserer ham mest. Foto: PAUL S. AAMUNDSEN (tv) / VEGARD GRØFT (th) / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Journalist og forfatter Jon Hustad, er uenig i flere poster i statsbudsjettet for 2013. Kulturstøtten er det som provoserer ham mest.

- Budsjettet er akkurat som forventet. De bruker oljepenger som aldri før, og det er ingen reformer som gjør Norge bedre på sikt, sier Jon Ottar Hustad, til Dagbladet.

Hustad er også programleder i aktualitetsprogrammet «Harde fakta», som har fått blandede kritikker den siste tida. Programmet beskyldes blant annet for å være høyrevridd.

- Rock og fandens oldemor Kulturbudsjettet for 2013 øker med 889,3 millioner kroner. Dette synes Hustad er unødvendig og mener staten bør holde seg unna.

- Det er meningsløst at de øker støtten til kultur, rock i Namsos og fandens oldemor. Staten bør holde seg unna det sivile samfunnet og det må gå an å holde på med en aktivitet i samfunnet uten at det blir subsidiert, sier Hustad.

Videre reagerer han på at det satses for lite på samferdsel, samtidig som NAV-budsjettet får mye oppmerksomhet.

- Det som er trist er at regjeringen kunne gjort så mye mer - som å satse på samferdsel og infrastruktur. Nå har regjeringen altså brukt åtte år på å ikke gjøre noen ting, sier Hustad.

Veier vs NAV - Det er også skuffende at NAV-budsjettet får så mye oppmerksomhet i forhold til veibudsjettet. Sammenligner vi disse to postene, så er veibudsjettet kun et seks dagers forbruk av NAV-budsjettet. Det er ikke akkurat et bærekraftig samfunn, sier Hustad.

Noe han synes er positivt, er at boligbeskatningen øker på objekt nummer to, som er ekstra bolig. Dette er også kalt sekundærbolig.

- Dette i seg selv er veldig postivit, sier Hustad til Dagbladet.

STATSBUDSJETTET 2013: Papirversjon av statsbudsjettet for 2013 ble utdelt i plenumsalen i R4 mandag. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STATSBUDSJETTET 2013: Papirversjon av statsbudsjettet for 2013 ble utdelt i plenumsalen i R4 mandag. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer