Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rocken får sitt «Kontrapunkt»

... og «Talentiaden» blir nordisk MONTREUX (Dagbladet): Fra neste år kommer rockens og popens «Kontrapunkt» på TV. Underholdningssjefene i fem nordiske TV-stasjoner besluttet i Montreux i går at det skal lages en serie med arbeidstittelen «Pick-up» som skal alternere med «Kontrapunkt». Kanalene går også sammen om en nordisk utgave av «Talentiaden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er NRKs underholdningssjef Tordis Aavatsmark som har fått alle sine nordiske kolleger med på notene. Både ideen til kunnskapskonkurransen om pop og rock og den nordiske versjonen av «Talentiaden» stammer fra NRK.

De fire TV-stasjonene som samarbeider med NRK, er Sveriges Television, Danmarks Radio, finske YLE og islandske RUV.

Ivar Dyrhaug blir programleder for «Talentiaden», som skal være et element i lørdagsunderholdningen han lager for våren 1997. Finalen blir i Chateau Neuf 24. mai.

Rockkunnskaper

- Vi har ikke bestemt oss for programleder i serien som skal sette deltakernes pop- og rockkunnskaper på prøve. Men tanken er at man skal ha én fast programleder og en nordisk medprogramleder til hver runde, sier Aavatsmark.

«Pick-up» skal alternere med «Kontrapunkt», som Nordvisjonens samarbeidspartnere nå har bestemt skal fortsette. I 1998 skal ekspertene på klassisk musikk nok en gang briljere med kunnskaper om komponister folk flest ikke ante eksisterte.

Bredere

- «Pick-up» blir en god del bredere, og får en mer sentral sendetid enn det smalere «Kontrapunkt», sier Aavatsmark.

Hun nevner artister som Björn Skifs, Anne Grete Preus og Hanne Boel som mulige programlederkandidater.

- Det er et mål for oss å få til en bedre artistutveksling mellom de nordiske landene. Vi vil gjøre våre egne artister kjent i hverandres land, få til en toveis utveksling, sier underholdningssjefen, vel vitende om at det har strømmet svenske og danske artister i hopetall inn i Norge, mens bare en og annen «slenger» den andre veien.

Avtalemessig krøll

Aavatsmark er glad for at det nordiske samarbeidet på underholdningssiden tar seg opp igjen. Det har ligget litt nede de siste åra.

- Det har vært vanskelig fordi vi i underholdning er så avhengige av medvirkningen til artister og musikere. Det har vært avtalemessig krøll i forhold til kunstnerorganisasjonene i flere av landene, innrømmer hun.