Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rocken kaprer festivalstøtte

Quart og Moldejazz behandles likt Rockens posisjon som stemoderlig behandlet sjanger er over. Neste år får festivaler som Quart og Down On The Farm statsstøtte. Samtidig må jazzfestivalene regne med redusert støtte - dersom departementets forslag går gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og HELLE HØINESS

- Dette er en fet nyhet.

Endelig kan festivalen drives på en proff måte, sier Toffen Gunnufsen i Quart-festivalen. Han jubler over Kulturdepartementets nye linje. Mens departementet tidligere har diskriminert rockfestivalene til fordel for jazzfestivalene, går det nå mot sidestilling.

Behandles likt

Millionstøtte til Moldejazz og ikke en øre til rock- og rootsfestivaler som Quart og Down On The Farm.

Det har vært den norske festivalvirkeligheten fram til nå. Men nå vil Åse Kleveland og hennes folk rette på skevhetene. Et utvalg er nedsatt for å se på retningslinjene for festivalstøtte.

Konklusjonen er klar:

Rockfestivalene skal fra og med 1997 sidestilles de mer finkulturelle arrangementene i Molde og Konsberg .

- Fornuftig av departementet. I 1996 har vi ikke brukt for kunstige skillelinjer mellom jazz og rock. Det eneste riktige er å behandle oss likt, mener Quart-leder Gunnufsen.

Likviditet

I år mottar den progressive festivalen i Kristiansand rundt 150 000 kroner fra kommune og fylke, og i overkant av 100 000 fra statlige fond.

- Men vi har likevel levd helt på kanten av det forsvarlige med stadige likviditetsproblemer. En fast årlig bevilgning fra Staten på, la oss si, 300 000 kroner vil bety en klar økonomisk bedring. Dermed kan vi drive mer seriøst. Dette vil igjen bety en bedre festival, forklarer Gunnufsen.

15 millioner

Kriteriene for å få statsstøtte vil også kunne bety følgende:

· Jazzfestivaler må regne med mindre penger enn tidligere.

· Bedre kår for de store rockfestivalene.

· Fast støtte til en del festivaler slik at de får trygghet i planleggingsfasen.

· De fleste festivalene må regne med å bli vurdert fra år til år.

· Prosjektstøtte til nye festivaler.

I inneværende år ligger den samlede statsstøtten til festivalene på 15 144 000 kroner.