Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rocken mister millioner

Uten tillatelse har paraplyorganisasjonen Samlet Norsk Rock (SNR) brukt over to millioner kroner til administrasjon de siste to årene - penger som var øremerket norske rockeklubber. Nå holder Kulturdepartementet tilbake 2,5 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feil bruk av penger gjør at rocken mister statlig støtte resten av året. Kulturdepartementet hevder at pengestøtten skulle gått direkte til rockeklubbene, og ikke til adminstrasjon hos Samlet Norsk Rock.

Til tross for flere oppfordringer har SNR heller ikke greid å levere et tilfredsstillende budsjett for 1996. I tillegg krever departementet tilbake 700 000 kroner som var igjen i kassa etter fjoråret.

Nye regler

- Det er skattebetalernes penger, og det dreier seg om mange millioner kroner, derfor må vi ha oversikt over bruken, sier Sigurd Sandvin, politisk rådgiver i Kulturdepartementet.

Fra neste år vil staten høyst sannsynlig innskjerpe reglene om bruk av pengestøtte. Det betyr at private organisasjoner som SNR ikke får lov til å forvalte store millionbeløp, slik de gjør i dag.

- Vårt nye forslag til hvordan pengene til rock skal administreres vil ligge i statsbudsjettet i oktober, sier Sandvin.

«Vingeklippes»

Øivind Myhrvold som er styreleder i SNR, mener dette er forsøk på vingeklipping.

Han mener det ikke er for mye å bruke en million kroner årlig til å administrere fordelingen av åtte millioner rock-kroner.

- Fordi vi er rockere, er det så stor skepsis. Dessuten har departementet godkjent samme type budsjett tidligere. Norgesnettet, som fordeler støtte til rockeklubbene, er et pionerarbeid. Det krever mye å sette i gang dette, hevder Øivind Myhrvold.