Rocker opp Burma-diskusjonen

Bono, Aung San Suu Kyi og Jonas Gahr Støre i demokratisamtaler.

Fredsrocker: Jonas Gahr Støre ønsker U2-frontmann Bono velkommen til seminar med Aung San Suu Kyi på Losby Gods. Nå sitter de tre og snakker om demokratiprosessen i Burma.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Fredsrocker: Jonas Gahr Støre ønsker U2-frontmann Bono velkommen til seminar med Aung San Suu Kyi på Losby Gods. Nå sitter de tre og snakker om demokratiprosessen i Burma. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

U2-frontmann Bono og Aung San Suu Kyi er de viktigste gjestene på konferansen om demokratiprosessen i Burma på Losby går i Lørenskog utenfor Oslo.

Der ble de to tatt i mot av utenriksminister Jonas Gahr Støre tidligere i dag. Bono skal kaste stjerneglans over møtet, før han tar med seg nobelprisvinner Aung San Suu Kyi videre til Dublin i sitt privatfly.

Der skal festen for nobelprisvinneren fra 1991 fortsette med en stor konsert.

Bono, Støre og Aung San Suu Kyi snakker nå om fred og konfliktløsning, og det vil bli en avsluttende pressekonferanse med Suu Kyi på Losby gård før hun forlater landet etter å ha tatt Norge med storm.

I går hadde utenriksministeren et lengere møte med Suu Kyi  i Oslo, der de snakket om Norge og Burmas politiske samarbeid.

Støre sa etter møtet med Suu Kyi i går hun måtte se på mottakelsen som en annerkjennelse.

-Det er en anerkjennelse for henne, men også for hennes folk og hennes land. Så går jeg ut fra at lederne i Myanmar (myndighetenes navn på Burma) vet hvor populær hun er ute. Hvis dette kommer som en overraskelse på dem, er det på tide at den nå kommer, så de kan ta dette inn over seg, sa utenriksministeren.

Aung San Suu Kyi har blitt mottatt som en helt i Norge. Lørdag møtte omtrent 10 000 mennesker opp for å hylle demokratiforkjemperen på Rådhusplassen i Oslo.

-Når vi har et hjem som er sikkert og trygt nok, er dere alle velkommen til Burma, sa Suu Kyi til folkemengden.

Dagbladet kommer tilbake med mer om møtet på Losby går utover dagen.

I samtale: Jonas Gahr Støre tok imot nobelprisvinner Aung San Suu Kyi på Losby Gods mandag morgen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I samtale: Jonas Gahr Støre tok imot nobelprisvinner Aung San Suu Kyi på Losby Gods mandag morgen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer