Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rocker opp Grand Prix

NRK tilbyr et alternativ til sitt eget Grand Prix: På Petre kan du fram til mai høre norske rockeres særegne tolkninger av kjente og ukjente Grand Prix-melodier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vibeke Saugestad fra Weld åpner ballet i morgen. Hun har for anledningen byttet ut sin faste gruppe med «The Jahn Teigen Experience».

Det er Petre-reporter Espen Thoresen som på denne måten vil presse litt humor inn i det høystemte gravalvor som bygger seg opp omkring den internasjonale Grand Prix-finalen i Oslo 18. mai.

- Ikke ondsinnet harselas med fenomenet Grand Prix, sier han.

Kanskje CD

Thoresen drømmer også om å få gitt ut det unike materialet på CD, men er fullt klar over de problemene han kan støte på: Faktum er at selv Grand Prix-melodier er å regne som åndsverk og dermed har krav på beskyttelse mot gjenbruk i kommersiell øyemed.

- Vi har fått veldig god respons fra artistene på ideen, sier Thoresen.

Derfor er det mulig at sendeplanen sprekker og at han må utvide det som var ment å skulle bli et innslag i NRK Petre hver mandag ettermiddag.

Alternativt

De som allerede har bestemt seg for hva de skal spille, er Sterk Naken og Biltyvene med «La meg være ung», Hot Club de Norvège med «Voi, voi», Einmal kommt die Liebe med «Sami Ædnan» og Cornflakes med «Mil etter mil».

Ellers har Radionettes, Lars Lillo Stenberg, Lost Luggage, Farmen, Bare Egil Band, Alex Rosén, Penthouse Playboys og Sadomaoisten takket ja til forespørselen om å lage alternativt Grand Prix på radioen.