Rockestjerne kaller Thunberg «hjernevasket»

Meat Loaf tror ikke på klimaforandringer.

KRITISK: Den verdenskjente artisten Meat Loaf synger ut mot Greta Thunberg og hennes klimainitiativ. Foto: Jason Sheldon / REX / NTB scanpix
KRITISK: Den verdenskjente artisten Meat Loaf synger ut mot Greta Thunberg og hennes klimainitiativ. Foto: Jason Sheldon / REX / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man skal se tilbake på året 2019 er det få navn som stikker seg mer fram enn navnet til den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg.

Hun har talt til FN, deltatt under klimatoppmøtet i Madrid, og blitt kåret til årets navn av Time Magazine.

Mange hyller Thunberg for hennes klimaengasjement og for at hun for alvor har klart å sette søkelyset på klimasaken, mens andre er, for å si det forsiktig, ikke like begeistret.

Rockeangrep

Den siste grupperingen kan nå notere seg for et nytt, kjent «medlem». Rockestjerna Marvin Lee Aday, mye mer kjent som Meat Loaf, benytter anledning til å sende noen stikke i retning den svenske klimaaktivisten under et lengre intervju med Daily Mail.

I intervjuet sier Meat Loaf at han mener at det ikke er noen klimaforandringer.

FORVIRRING: Mange har trodd det er Greta Thunberg som skyter med våpen i denne videoen. Bilder fra @eslinge/Twitter. Vis mer

- Jeg føler med Greta. Hun har blitt hjernevasket til å tro at det finnes klimaforandringer, og det gjør det ikke. Hun har ikke gjort noe galt, men hun har blitt tvunget til å tenke at det hun sier er sant, sier rockestjerna.

Aller mest kjent er han kanskje for oppfølgeralbumet med samme navn nesten 20 år seinere, «Bat Out of Hell II: Back into Hell». 90-tallsalbumet inneholdt blant annet sangen «I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)», en sang som dominerte radiolistene i 1993.

De seinere åra har artisten hatt problemer med helsa, og falt blant annet om på scenen i 2016. Det har ført til at han har blitt vegetarianer og godt ned drøye 30 kg.

Trump-angrep

Men Greta Thunberg mener han altså er hjernevasket, og med det angrepet stiller Meat Loaf seg sammen med blant andre USAs president Donald Trump, som han faktisk samarbeidet med i TV-serien «The Apprentice» i 2010, altså noen år før Trump kastet seg inn i politikken.

Trump har flere ganger latterliggjort Thunberg, blant annet da hun ble kåret til «årets navn» av Time Magazine.

«Så latterlig. Greta må jobbe med sinnemestring, og deretter se en god gammeldags film på kino med en venn. Slapp av, Greta. Slapp av!» skrev presidenten.

At Thunberg, som fyller 17 år på fredag, blir omtalt på negativt vis, er noe som bekymrer hennes far, Svante Thunberg.

I tillegg til de nedsettende kommentarene fra personer som Donald Trump og Meat Loaf, blir hun utsatt for enorme mengder hets i sosiale medier.

- Særlig er jeg bekymret for de falske nyhetene, alle de fabrikkerte påstandene om henne og hatet det genererer, fortalte faren til BBC nylig.

Likevel fant han trøst i at 16-åringen ser ut til å ta det «utrolig fint».

- Jeg vet faktisk ikke hvordan hun klarer det, men hun ler mesterparten av tida. Hun synes det er hysterisk, sa Svante Thunberg, og la til at han håpet at det kommende året blir mindre intenst, og at han tror hun vil gjenoppta skolegangen.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Skolestreik

20. desember var Thunberg tilbake i Stockholm igjen for første gang siden hun i sommer forlot Sverige for å drive klimakamp i utlandet.

- Skolestreik uke 70. Stockholm! skrev Thunberg på Twitter, der hun la ut et bilde der hun holder en plakat med det samme slagordet som da hun for første gang satte seg utenfor Riksdagen i august 2018.

I mai i fjor ble det kjent at Thunberg hadde bestemt seg for å ta et friår fra skolen fra i høst. I stedet for å starte på videregående skole, ville hun prioritere klimaengasjementet.

KLIMASTREIKENS MOR: Da Greta Thunberg droppet skolen og satte seg ned foran Riksdagen, våknet hele verden. Video: AP, NTB og Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer