- Rød alarm

Demokratenes Nancy Pelosi er bekymret for coronavirusets herjinger i landet.

RØD ALARM: Leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi sier at det er rødt coronanivå i USA. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den demokratiske speakeren, Nancy Pelosi, holdt fredag en pressekonferanse.

Her tok hun for seg coronapandemien, som herjer hardt i USA. Mange delstater slår nye rekorder på smittetilfeller og dødsfall. Sykehusene fyller seg opp.

Torsdag satte USA smitterekord, med 160 000 nye tilfeller på én dag. Over 240 000 amerikanere har dødd av pandemien.

- Det er rød alarm. Alle mann til pumpene. Dette er en nødsituasjon av høyeste nivå, sier Pelosi.

Hun går hardt ut mot republikanerne, som hun mener ikke gjør nok i kampen mot viruset. New York og Ohio har innført nye strenge restriksjoner. I Nord-Dakota er sykehusene fulle.

Fredag ble det også kjent at 130 agenter fra Secret service skal ha blitt coronasmittet eller satt i karantene fordi de har vært nærkontakter med noen som er coronasmittede, etter at de har vært med Donald Trump på reise gjennom valgkampen. Det skriver Washington Post.

Dette trekker også Nancy Pelosi fram som et eksempel på at republikanerne ikke tar viruset på alvor.

- Det er ingen tid å miste. Vi må redde liv. Republikanere i kongressen utsetter og nekter, som fører til dødsfall. Nå vil de dele landet som følge av valget. Valget er over. Joe Biden vant, sier Pelosi.

At Donald Trump ikke har vist seg offentlig siden valgnederlaget, og at han nesten har tom timeplan, har fått mange til å reagere. Leger har blant annet reagert på at han har vært fraværende nå, mens coronapandemien herjer som verst.

Heller ikke visepresident Mike Pence, som leder corona-teamet, har holdt noen pressekonferanse om coronasituasjonen i landet siden valget.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer