Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rød-Larsen ba Jagland om råd før han sa ja til ny jobb

Norges nyutnevnte Midtøsten-rådgiver Terje Rød-Larsen spurte sin tidligere regjeringssjef Thorbjørn Jagland om råd før han svarte ja til å ta jobben for utenriksminister Knut Vollebæk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette opplyser rådgiver Britt Schultz hos partileder Thorbjørn Jagland til NTB.

 Ifølge Schultz skal også utenriksministeren ha orientert Jagland god tid i forveien om planene for Rød-Larsens engasjement for Utenriksdepartementet.

- Positivt

Jagland var i formiddag ikke tilgjengelig for kommentar, men rådgiver Schultz videreformidler følgende budskap fra partilederen i Arbeiderpartiet:

  - Det er svært positivt at regjeringen vil bruke Terje Rød-Larsen som rådgiver i Midtøsten, noe som også er nødvendig for at Norge fortsatt skal kunne gjøre en innsats i området.

  Rådgiver Britt Schultz sier til NTB at det var naturlig for Rød-Larsen å rådføre seg med Jagland fordi han tidligere har sittet i Jaglands regjering, før han gikk av på grunn av skattesaken.

  Ifølge Schultz var det en selvfølge for Jagland å støtte bruken av Rød-Larsen som rådgiver i Midtøsten.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!