Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rød Larsen ikke velkommen

Syria nekter å ta i mot FNs spesialutsending i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Syria informerte i går FN om at deres spesilautsending i Midtøsten, Terje Rød Larsen, ikke er velkommen i Damaskus, melder nyhetsbyrået AP.

Rød Larsen er den eneste av FN-delegasjonen på tre som får klar beskjed om ikke å komme til landet.

Syrias FN-ambassadør Bashar Ja\'afari forklarte samtidig at den syriske regjeringen ønsker Kofi Annans politiske rådgiver, Vijay Nambiar, som leder delegasjonen, velkommen. Det samme er midtøsten-utsending Alvaro de Soto.

Ja\'afari sier at Syria forbeholder seg retten til å behandle Rød-Larsen slik de selv ønsker. Bakgrunnen er at Syria mener at Rød Larsen, som er Annans hovedutsending i området, overtrådte sitt mandat i arbeidet med innføringen av 2004-resolusjonen.

- Delegasjonen skal være begrenset til dem som er direkte bekymret for den israelske aggresjonen i Libanon, sier Ja\'afari ifølge AP.

Det var denne resolusjonen som blant annet krevde at Syria skulle trekke seg ut fra Libanon. Resolusjonen krevde også en avvæpning av alle militante grupper, inkludert geriljagruppen Hizbollah.

Nå ser det imidlertid ut til at det ikke blir noe snarlig besøk av FNs delegasjon i Damaskus, ifølge Kofi Annan er turen droppet på grunn av torsdagens viktige møte i Sikkerhetsrådet, der den videre gangen i konflikten skal diskuteres.

FN legger imidlertid ikke skjul på at Syrias holdning til Rød Larsen er noe som må håndteres på sikt.

image: Rød Larsen ikke velkommen
image: Rød Larsen ikke velkommen