Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rød-Larsen til ny toppjobb i FN

Kofi Annan beholder Terje Rød-Larsen i FN. Han er nå utnevnt til visegeneralsekretær med ansvar for Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg setter stor pris på den tillit som generalsekretær Kofi Annan har vist, og skal nå bruke juleferien for å tenke gjennom jobben, sier Rød-Larsen til Dagbladet.

Spesialutsending

Resolusjon 1559 fra Sikkerhetsrådet krever at Syria trekker sine tropper ut av Libanon, og at alle militser - inkludert den sjiamuslimske geriljabevegelsen Hizbollah - skal avvæpnes.

Dette får Rød-Larsen ansvaret for å følge opp som Kofi Annans spesialutsending.

Han fikk beskjeden om den nye jobben samtidig som israelske og palestinske politikere holdt avskjedsfest for ham i Jerusalem i går kveld.

Rød-Larsen har i fem år vært FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, men slutter i den jobben ved årsskiftet og flytter til New York.

To jobber

Allerede i sommer ble det kjent at han hadde fått jobben som leder for det innflytelsesrike International Peace Academy.

-  Jeg kommer til å gjøre begge jobbene fra New York. Jeg og familien flytter dit rett etter ferien, sier Rød-Larsen.

Rød-Larsens kone, Mona Juul, som nå er Norges ambassadør i Israel, skal samtidig begynne som ambassadør og nestleder ved den norske FN-delegasjonen i New York.

Paret har tvillinger.

DOBBELTJOBB: Terje Rød-Larsen til nye høyder.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media