Rød nese - rød vin

RISØR (Dagbladet): Statsminister Thorbjørn Jagland var knallrød på nesa lenge før han dro på lørdagsfest blant sommergjestene på Tangen i Risør. På menyen sto spansk rødvin, helgrillet lam og salat med dressing ä la «Røde Thorbjørn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagland var innstilt på å delta i gatefesten så lenge som mulig. Ifølge tidligere festdeltakere tyder alt på at statsministeren kom seint i seng i natt...

Jaglands batterier er i ferd med å få full oppladning etter få dagers ferieopphold i sørlandsbyen. I går kveld var appetitten upåklagelig. Jagland langet durabelig innpå med deilig grillmat - og avsluttet med nykokte krabber. Alt med enkel spansk rødvin som tilbehør.

Den solbrente nesa etter en smeigedag på sjøen uten solfaktor vakte berettiget oppsikt.

- Det er konas feil. Hun glemte solkremen, skjemtet Jagland mens stemningen var som høyest under grillfesten midt i idylliske Kastellveien.

Hanne Grotjord tok igjen med husbonden:

- Vanligvis må jeg passe godt på at Thorbjørn husker å smøre seg, avslørte hun.

Statsministerfamilien nyter feriedagene i dype drag. Thorbjørn Jagland skryter hemningsløst av forholdene i «Den hvite by ved Skagerrak». Han elsker både befolkningen, naturen og feriestemningen.

- Fra feriehuset ser jeg rett ut mot Skagerrak. Jeg blir aldri lei av å se på havet, sier Jagland.

I dag gir Thorbjørn blaffen i stemmefiske. I stedet laster han fiskeutstyret i båten og drar på makrelltur.

- Jeg har hørt at piren står like inne ved holmene, forteller Jagland.

RØDT I RØDT: Med solbrent nese koste Thorbjørn Jagland seg i går kveld med spansk rødvin og masse deilig grillmat på gatefesten i Risør.