Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rød torsk og fiskefeber

Berit Olsen hjelper mennesker om dagen og dreper fisk om kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TVEDESTRAND (Dagbladet): Det skal innrømmes at vi lurte på om vi hadde kjørt feil da vi kom fram til Berit Olsen (49). Jeg fikk det ikke til å rime at den rolige og hyggelige damen skulle kunne være i stand til å ta livet av en fisk.

Fordomsfullt? Sikkert. Uberettiget? Veldig. For råere fisker skal du lete lenge etter.

Enkel bevertning

Til daglig jobber hun i hjemmesykepleien i Tvedestrand, men så fort hun får tid, reiser hun ut med båten.

-  Jeg fisker så sant det er vær til det. Hvis det har vært hektisk på jobben, er det ikke noe som er bedre enn å komme seg ut på sjøen. Fisking er nydelig rekreasjon, sier hun.

Vi kan ikke gjøre annet enn å si oss enige. Berit har med horn, kaffe og kaker så Dagbladets fisketeam skal få litt næring på jobb.

Vannet ligger blikkstille, vi er alene på sjøen, og turistene er ikke kommet ennå. De pleier visst å komme samtidig med brennmanetene, får vi opplyst.

Fisk på fisk

Jeg er ikke sikker på hvor lang tid det tok før den første fisken ble dratt over ripa. Nabo, og for anledningen skipper, Geir Løvdal (42) slang også ut snøret. Han fikk imidlertid ikke fisk. Det var det Berit som sto for, selv om snørene deres bare var et par meter fra hverandre.

Da hun først kom i gang, dro hun fisk på fisk og kuttet struper så det sang. Vi fikk også et innblikk i fiskens siste måltid.

-  Det blir grisete når jeg fisker skjønner du. Blod overalt. Sånn er det bare. Så du det sprute?

-  Ja, svarte jeg, men egentlig var jeg mest opptatt av selv å fiske. Berit hadde lånt meg et snøre, men jeg klarte imidlertid ikke å få fisken lenger opp enn til ripa.