Rød treenighet

Jens Stoltenberg varsler et felles program for den røde fare. Det skal de bli tre om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir neppe

like omfattende og rettslig forpliktende som Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschows ekteskapskontrakt. Det skal ikke utformes av jurister og registreres i Brønnøysund. Men noe må de tre fortelle velgerne før de ber om deres tillit. Og dette «noe» må de minst være stormforelsket og regjeringskåte for å bli enige om.

Det er likevel dette alle har ventet på. Forlovelsen. Én ting er å flørte litt uforpliktende på en hjemme-alene-fest på Majorstua, eller klemme på hverandre til ære for fotografene. Noe helt annet er å ta skrittet fullt ut. Si ja til hverandre i påsyn av vitner og love hverandre troskap. De onde dagene kan komme fortere enn de aner.

Men ennå er

dagene gode. De snakker bra sammen, de tre partilederne, Jens, Kristin og Åslaug. Det er den gode samtalen som både kongelige og alminnelig dødelige innleder i den første begeistringens rus, og som utenforstående kan bli ørlite svimmel av. Det er kanskje litt søtt å se på, men hvor blind er det lov å være? Ser hun ikke at han fremdeles kaster lange blikk i andres retning, og hvordan kan han innbille seg at hun vil gi fra seg selvråderetten?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer