Rød Valgallianse er vippet ut

Mens Dagbladets valgdagsmåling ga RV to plasser på Stortinget og en solid vippeposisjon mellom den borgerlige blokken og det rød-grønne regjeringsalternativet, tyder de siste prognosene på at partiet ikke får forme opposisjon fra venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jubelen var høy hos Rød Valgallianse da resultatet fra MMIs valgdagsmåling for Dagbladet og NRK måling ble offentliggjort klokken 20:00. Torstein Dahle fra Hordaland og Erling Folkvord i Oslo var begge inne på Stortinget, og de havnet til og med på vippen i et delt Storting.

- Veldig spennende, men jeg vil mane til nøkternhet, sa Torstein Dahle til NRK.

Stemmene som siden er talt opp, viser at Torstein Dahles nøkternhet var på sin plass. Begge RVs kandidater er nå ute også på de ”offisielle” prognosene, men mange stemmer gjenstår ennå.

Det er verd å merke seg at valgdagsmålingene til både VG og TV 2 konkluderte med at Rød valgallianse var ute.

RV-velgerne er urbane. I Bergen går 5 prosent av stemmene opptalt klokken 21:15 til RV, mens i Hordaland som helhet er det bare 3,6 % av velgerne som går til ytterste venstre.

I Oslo ligger det an til at 3,6 % av velgerne, litt for få, ønsker Folkvord på tinget. Og i landdistriktene mottar RV langt færre stemmer.