Rodal og Røkke i nabokrangel

TRONDHEIM (Dagbladet): OL-mester Vebjørn Rodal har røket uklar med sin nye hyttenabo, finanskjendisen Kjell Inge Røkke. I et klagebrev til Oppdal kommune forlanger han at byggingen av den midlertidige veien opp til Røkkes hyttetun stanses omgående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Vebjørn og Liv Bjerke Rodal har skrevet brevet sammen med tre andre hytteeiere i Stølslia Hytteeierforening.

De reagerer på at Røkke har startet byggingen av veien før det er levert noen byggesøknad og lenge før klagefristen er utløpt.
«Vi forlanger veiarbeidet stanset omgående inntil forhandlingene er ferdige,» heter det i klagebrevet.

I følge avisa Opdalingen er det likevel lite trolig at arbeidet med veien blir stoppet. Oppdal kommune har gitt signaler om at byggesøknaden vil bli innvilget, og dessuten tatt på seg en del av ansvaret for at nabokonflikten har oppstått.

En glipp

- I og med at veien var regulert, mente kommunen at den kunne bygges uten søknad. I forbindelse med en annen veisak er vi imidlertid blitt klar over at Fylkesmannen ikke godtar en slik praksis, sier avdelingsingeniør Erik Bodin til Opdalingen.

Selv om han innrømmer en kommunal glipp, mener han at Røkke ikke skulle ha startet veibyggingen før saken var ferdig avklart.
Geir Gangåssæter i Stølslia Hytteeierforening sier til Dagbladet at de nå er i forhandlinger både med grunneier Arild Hagen og Røkkes utbygger, firmaet PABAS.

- Av den grunn ønsker jeg foreløpig ikke å uttale meg om saken, sier Gangåssæter.

- Vil denne striden gå ut over det kommende naboforholdet i hytteområdet?

- Nei, ikke hvis vi får igjennom de kravene vi nå forhandler om. Hytteområdet er veldig fint, og det er mitt inntrykk at begge parter har ønske om at det skal forbli fint. Det burde derfor være grunnlag for å komme til enighet, sier Geir Gangåssæter.

Kjempehytte

Det har vært meningen å bygge ut syv hytter i Stølslia. Nå som Røkke får bygge et firehytters kjempetun, vil veien opp til området bli benyttet av elleve hytteenheter.

Røkkes naboer frykter at dette vil føre til betydelig mer trafikk, og ser derfor helst at grunneieren ikke selger de tre gjenværende tomtene, samtidig som de ønsker en ny veiløsning.

Kjell Inge Røkkes kjempehytte har tidligere fått kritikk for å ligne et kråkeslott i Pippi Langstrømpe-stil. Flere av naboene har kommet med innevndinger mot byggeplanene.
Alt ligger likevel til rette for at Røkke får sin hytte godkjent når byggesøknaden behandles i Oppdal formannskap i dag. Rådmannen går i sin tilrådning inn for godkjenning av byggeprosjektet.

PÅ VILLE VEIER: Vebjørn Rodal (t.v) forlanger at multimillionær Kjell Inge Røkke stanser byggingen av en midlertidig vei som leder opp til finanskjendisens kjempehytte i Stølslia på Oppdal.