Røde Herman granskes for røde tall

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen (Ap) lot kommunen betale for samboerens ferie til Cannes. Nå granskes han for omfattende rot med reiseregninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til å ha sendt samboer Tone Leins reiseregning til kommunen har ordføreren belastet kommunen med sin egen flyreise til Oslo på møte i Arbeiderpartiet.

- Dette er en klar feil, og helt elementært. Ordføreren kan ikke sende ei slik privat regning til kommunen. Det sier kommunens revisjonssjef Oddgeir Albertsen.

Han synes heller ikke at det er greit at Kristoffersen lar kommunen betale for samboerens reise til Cannes.

Bakvaskelser

- Det skal godkjennes av et overordnet organ, i dette tilfellet formannskapet. Det har ikke skjedd.

Nå skal Albertsen granske disse og flere andre tilfeller av regningsrot som Kristoffersen har viklet seg inn i. Blant annet flere representasjonsregninger som mangler spesifisering.

Ordfører Kristoffersen føler seg urettferdig behandlet, forfulgt og utsatt for løgn og bakvaskelser.

- Jeg vil nødig virke paranoid. Men jeg synes dette er urettferdig. Jeg prøver å representere så godt jeg kan.

Han innrømmer at kommunen ikke skal betale for hans Arbeiderparti-virksomhet. Men i dette tilfellet hevder han det har skjedd en feil.

Prinsippsak

Kommunen har rett og slett glemt å sende regninga videre til partiet. Flybilletten til samboeren som kommunen betalte, kostet 5000 kroner. Det synes han er en «mindre sak».

- Jeg har på ingen måte beriket meg på kommunens regning. Jeg føler meg virkelig krenket nå, sier Kristoffersen.

- Beløpet er uinteressant. Det er prinsippet det handler om, sier Albertsen.

Selv mener Kristoffersen at han hadde lov, fordi han en gang fikk tillatelse av formannskapet til å ta med sin forrige partner til Madrid. Dette så Kristoffersen som et prinsipielt ja til å ta med ledsagere på tur.

REGNINGSROT : Ordfører Herman Kristoffersen granskes etter at han lot kommunen betale for samboer Tone Leins tur til Cannes.