Røde-Herman lyspunkt for Ap

Det går mot ordfører- og systemskifte i Nord-Norges største by. Da halvparten av stemmene var talt opp lå Arbeiderpartiet på 36,7 prosent. Den nye ordføreren heter Herman Kristoffersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 1-tiden hadde Arbeiderpartiet rent flertall i det nye bystyret sammen med SV. Senterpartiet lå ikke an til noe katastrofevalg i Ishavsbyen, også de har lovet å støtte den tidligere RV-eren Herman Kristoffersen ved ordførervalget. Dette betyr i klartekst at 20 års Høyre-styre er over i Tromsø.

-Kanonbra!

-Dette er kanonbra. Vi ligger an til å øke oppslutningen med opp mot ti prosent. Det betyr at 30 prosent flere har stemt på Arbeiderpartiet, konstaterte Kristoffersen da halvparten av stemmene var talt opp.

Spenningen i Tromsø hadde da mistet intensitet. Etterhvert som de tunge bykretsene kom med i opptellingen, ble Ap-framgangen bare mer og mer klar. De avventende og forsiktige uttalelsene fra tidligere på kvelden vek for en klar konstatering av at Tromsø-velgerne ønsker et regimeskifte.

-Styringsdyktig

-Jeg ser fram til at vi skal klare å stable på beina et nytt regime som kan vise seg mer styringsdyktige enn den løse koalisjonen som har hatt styringen de siste fire årene, uttalte den kommende ordføreren da Ap-oppslutningen lå på 36,7 prosent. Da én valgkrets gjensto, hadde Ap nådd opp i 38,4 prosent av Tromsø-stemmene, en framgang på 9,3 prosent.

20 års styre

Etter 16 år med Erlend Rian og fire år med Alvhild Yttergård er Høyre nede på en oppslutning på 18,3 prosent - og er nå halvparten så store som Ap.

Som i fylket og landsdelen forøvrig gjør Frp et godt valg i Tromsø. Ved 00.40-tiden hadde partiet 12,5 prosent av velgerne bak seg, en framgang på 5,5 prosent i Tromsø.

RØDT LYSPUNKT: Tidligere RV'er Herman Kristoffersen blir trolig Tromsøs nye ordfører.