Røde Khmer lover fortsatt kamp

Den kambodsjanske geriljagruppen Røde Khmer har ingen planer om å gi opp, til tross for at regjeringsstyrker har inntatt gruppens siste store forskansning, Høyde 200. Ledelsen skal nå være på flukt i grenseområdet mot Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Khieu Samphan og Nuon Chea står fortsatt sammen med vårt folk for å redde den kambodsjanske nasjon og folk» er budskapet fra Røde Khmers egen radiostasjon, melder nyhetsbyrået AP. Budskapet refererer til to av de tre antatte lederne av Røde Khmer. Meldingen nevner ikke den brutale og fryktede lederen Ta Mok. Mok overtok lederskapet i fjor etter å ha avsatt den nylig avdøde Pol Pot.

Meldinger om at ledelsen for Røde Khmer har tatt kontakt med forsvarsminister Tea Banh for å diskutere overgivelse avvises som «løgnaktig propaganda» av radiostasjonen.

Stadig flere flyktninger, de fleste slektninger av soldater og andre sivile tilknytt Røde Khmer, strømmer nå over grensen til Thailand, mens det stadig pågår kamper mellom regjeringsstyrker og restene av geriljagruppen. De siste dagene har anslagsvis 10 000 passert grensen, noe som bringer det totale antall flyktninger opp i 75 000.

Under Pol Pot sin ledelse tok Røde Khmers skrekkregime fra 1975 til 1979 livet av opp i mot 2 milllioner kambodsjanere. Pol Pot døde 15. april i år, angivelig av hjerteattakk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer