Røde Kors: - Enighet om russisk nødhjelpskolonne

Medisiner og matvarer kommer inn i Ukraina.

ENIGHET:  Røde Kors-sjefen Pascal Cuttat (midten) møter journalister ved grensepasseringa mellom Russland og Ukraina og forteller om hjelpesendingene fra Russland som nå får komme inn i nabolandet. Foto: Dmitry Serebryakov/Afp/Scanpix
ENIGHET: Røde Kors-sjefen Pascal Cuttat (midten) møter journalister ved grensepasseringa mellom Russland og Ukraina og forteller om hjelpesendingene fra Russland som nå får komme inn i nabolandet. Foto: Dmitry Serebryakov/Afp/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kolonne med humanitær hjelp fra Russland får slippe inn i Ukraina, opplyser kontoret til Ukrainas president Petro Porosjenko.

Ukrainske grensevakter skal inspisere nødhjelpslasten før den får slippe inn over grensa. Årsaken er at ukrainske myndigheter frykter at det kan være gjemt våpen og annet militært utstyrt blant nødhjelpsforsyningene.

Den russiske kolonnen med nødhjelp har siden torsdag stått parkert på en slette rundt fem mil fra grensa til Ukraina i påvente av at Ukraina og Russland skulle bli enige om hva som skulle skje med den.

Tross gjentatte meldinger fra forskjellige kilder om at det er enighet om å la kolonnen slippe inn, har den likevel blitt stående.

Hjelpeforsyningen er tenkt til innebyggerne i Luhansk og Donetsk som ligger øst i Ukraina.

Kolonnen består av 280 lastebiler lastet med 2.000 tonn medisiner og matvarer, hovedsakelig sukker, korn og barnemat. Det er også soveposer, legeutstyr og strømaggregater i lasten.
(NTB)