Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røde Kors avbryter arbeidet i afghansk fort

Den internasjonale Røde Kors-komitéen, ICRC, avbrøt torsdag arbeidet med å registrere drepte etter at det på ny ble løst skudd i et fort i Nord-Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gi dem en lærepenge!

ICRC sa fredag at de har stanset registreringen i fortet utenfor byen Mazar-i-Sharif etter at det ble skutt mot tre afghanske tjenestemenn som gikk inn i fortet for å samle lik.

To av afghanerne kom ut med skuddskader og den tredje er savnet.

ICRCs talsmann Bernard Barret vil ikke kommentere om skytingen tyder på at det fortsatt finnes fanger som yter motstand inne i fortet.

Nordalliansen har tidligere sagt at alle de 600 fangene fra Pakistan, Tsjetsjenia og arabiske land trolig er drept, og at også 40 soldater fra alliansen mistet livet. Kampene skal ha startet etter at enkelte fanger gjorde opprør og overmannet fangevokterne med innsmuglede våpen.

En amerikansk CIA-agent ble også drept, mens en annen observatør slapp unna sammen med en rekke utenlandske journalister. USA bisto etter hvert Nordalliansen ved å bombe deler av fortet hvor fangene befant seg.

Internasjonale menneskerettsgrupper har bedt om en granskning, og en talsmann for Nordalliansen sa torsdag at Amnesty International vil få tillatelse til å undersøke omstendighetene rundt blodbadet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!