Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røde Kors brenner blod

Frivillige har gitt så mye blod etter terrorangrepet at Røde Kors har fått for mye. Nå må de brenne blod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver Washington Post.

Flere hundre tusen mennesker donerte blod etter terrorangrepet for å hjelpe de sårede og skadde. Røde Kors sa at blod som ble til overs, ville bli frosset ned og lagret til senere bruk.

Men så god plass har ikke Røde Kors. Noe blod er blitt solgt til sykeshus. Mange pakker med blod har blitt liggende så lenge at det er i ferd med å gå ut på dato. Nå kan 20 prosent av blodet som ble donert, bli brent opp.

Røde Kors vil ikke opplyse hvor mye blod som ble levert inn eller hvor mye som må kastes. Talsmenn sier at de fortsatte å ta mot blod for ikke å avvise blodgivere og fordi de håpet å lage et overskuddslager.

Andre organisasjoner som tar mot blod, kritiserte Røde Kors i perioden etter angrepene. De ønsket å be blodgiverne om å komme igjen etter hvert, slik at de var sikret stadig friske forsyninger. Men det gikk ikke Røde Kors med på, skriver Washington Post.

GA BLOD:</B> Tusenvis av blodgivere meldte seg for å hjelpe etter terrorangrepene mot New York og Washington.
Hele Norges coronakart