Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røde Kors-leder lekket Baneheia-informasjon

Politiet i Kristiansand mener Røde Kors-lederen Baard Larsen lekket fortrolig informasjon om Baneheia-etterforskningen til pressen. Larsen jobber som frilansjournalist ved siden av Røde Kors-jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede dagen etter at Larsen ble informert om blodprøvetakingen, og fikk beskjed om at dette var fortrolig informasjon som ikke måtte komme ut, var han sitert i VG. Han sa at medlemmer av letemannskapet følte seg mistenkeliggjort når politiet ønsket å sjekke deres DNA opp mot spor som ble funnet på åstedet.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier til Fædrelandsvennen at dette er et grovt tillitsbrudd fra Røde Kors-medarbeiderens side. Han mener det var uheldig at informasjonen om blodprøveprosjektet kom ut i mediene så fort.

- Vi ønsket å holde denne informasjonen for oss selv en stund til, og hadde ikke drømt om at folk i Røde Kors kom til å bringe disse opplysningene videre. Dette er et tillitsbrudd vi ikke kan leve med, sier Pedersen.

Kriminalsjefen mener tillitsvalgte i Røde Kors har forpliktet seg til taushet når det gjelder fortrolige opplysninger de får i tjenesten. Politiledelsen i Kristiansand har allerede tatt opp Larsens opppførsel med Røde Kors-ledelsen i Aust-Agder.

Røde Kors-lederen bekrefter overfor Fædrelandsvvennen at han fikk uttrykkelig beskjed om ikke å snakke med media om blodprøveprosjektet dagen før han var sitert.