Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turist står fast på fjell i Lofoten

Røde Kors måtte snu i forsøket på å redde utenlandsk turist. Nå er han trygt nede fra fjellet

Hadde skadet foten. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Redningsmannskaper forsøkte torsdag kveld å redde en utenlandsk turist ned fra Reinebringen i Vestvågøy i Nordland.

Mannen ringte politiet i 15-tida og fortalte at han hadde skadet foten.

- Han ligger på fjellet mens Røde Kors forsøker å komme seg opp til ham. Det er forferdelig dårlig vær i området, sier operasjonsleder Grete Birkeland til Dagbladet i 18-tida.

Lofoten-fjellet er 448 meter høyt. Det er usikkert hvor langt mannen kom seg før han skadet foten.

I 19.30-tida oppdaterer politiet at

Like før klokka 19.25 forteller politiet på Twitter at redningsmannskapet har vurdert det som uforsvarlig å fortsette opp fjellet. De har snudd og er på vei ned igjen, mens Alpin redningsgruppe nå skal forsøke å overta redningsaksjonen.

Mannen skal være alene på fjellet, ifølge politiets opplysninger.

Personen er lokalisert ved hjelp av et redningshelikopter, men det er på grunn av kraftig vind ikke mulig å lande i området.

«Alt som er mulig, gjøres for å få berget mannen», skriver Midtre Hålogaland-politiet på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling