Påska 2018:

Røde Kors-Mood: Dette gjør nordmenn feil i påskefjellet

Denne påsken er det skredfare mange steder i landet.

PÅSKE: Justis- og beredskapsminister og fiskeriminister Per Sandberg åpnet påska sammen med Robert Mood, president i Røde Kors Norge, og Kjersti Løvik, leder for landsrådet til Hjelpekorset. Video: Ørjan Ryland / Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Per Sandberg (Frp) gjorde sitt første offisielle oppdrag som Justis- og beredskapsminister fredag. I Røde Kors' kommunikasjonssentral åpnet Sandberg påskeuka sammen med sammen med Kjersti Løvik, leder for landsrådet til Hjelpekorset, og Robert Mood, president i Røde Kors Norge.

- Dette er justisminister Per Sandberg. Jeg erklærer nå påska for åpen. Lykke til alle sammen, sier Sandberg til Brøttum og Løren Røde Kors over walkie talkie.

Stor skredfareUnder åpningen fikk også Sandberg en orientering om Røde Kors sin påskeberedskap. Kommunikasjonssentralen, som i år er plassert i Oslo, koordinerer redningsaksjoner fra hele landet og er spesielt travel i påskeuka.

- Vi er fryktelig glade for alle frivillige som stiller opp, og bruker sin tid og sin ferie for å være der for alle oss andre, sier Mood.

1200 frivillige fra hjelpekorpsene er i forsterket beredskap på 150 vaktstasjoner over hele landet.

- På vegne av regjeringa så må jeg bare si lykke til og tusen hjertelig takk for all innsats. Dette skaper velferd, trygghet og sikkerhet for folk, sier Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer