Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Røde Kors og Frelsesarmeen saksøker Oslo

Flere ideelle organisasjoner som driver private helseinstitusjoner i Oslo, saksøker nå kommunen. Årsaken er en strid om hvem som skal betale et tillegg som sykepleierne og radiografene fikk under tariffoppgjøret i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1998 har de private sykehjemmene betalt et såkalt stabiliseringstillegg på 15.000 kroner i året til hver enkelt sykepleier og radiograf, uten at dette har blitt refundert av Oslo kommune. Et slikt tillegg skal få de ansatte til å bli værende på arbeidsplassen. Kommunen på sin side mener at tillegget ikke var en del av tariffoppgjøret under lønnsforhandlingene i 1998.

Nå stevner Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon Oslo kommune på vegne av blant andre Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Røde Kors, Menighetssøsterhjemmet og Sanitetsforeningen. Ifølge Aftenposten Aften gjelder dette tillegget for over 1.000 sykepleiere og radiografer ved 60 helseinstitusjoner i hovedstaden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media