Røde Kors: Rekordmange skader i påska

Behandlet 987 skademeldinger og deltok i 338 henteoppdrag.

REKORDMANGE OPPDRAG: Røde Kors' hjelpekorps rykket blant annet til et oppdrag på Haukelifjell skisenter, der to kvinner ble skadd i en skiheisulykke lørdag. Denne påska har Røde Kors deltatt i flere oppdrag enn noensinne. Foto: Tone Lutcherath/Haugesunds Avis / NTB scanpix
REKORDMANGE OPPDRAG: Røde Kors' hjelpekorps rykket blant annet til et oppdrag på Haukelifjell skisenter, der to kvinner ble skadd i en skiheisulykke lørdag. Denne påska har Røde Kors deltatt i flere oppdrag enn noensinne. Foto: Tone Lutcherath/Haugesunds Avis / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Røde Kors' hjelpekorps har behandlet 987 skademeldinger i påska. Det er det høyeste tallet siden de begynte å føre oversikt for ti år siden.

Det er også tredje gang de siste ti åra at Røde Kors har behandlet mer enn 900 skademeldinger, viser oppsummerende tall fra organisasjonens påskesentral.

Antallet er dobbelt så høyt som i fjor, da påska kom seint og var stort sett snøfattig. I 2018 har det vært helt motsatt.

Rekord i henteoppdrag

- Det har vært en ny rekord i henteoppdrag, som er en tredel av skadene. Godt vær i de største utfartsområdene gjør at det har vært noen færre leteaksjoner, forklarer nestleder Sven Bruun i Røde Kors Hjelpekorps.

Ifølge organisasjonen har hjelpekorpsene vært involvert i to alvorlige hendelser det siste døgnet. En person omkom i skred i Lofoten, det andre dødsfallet i skred i påskeuka i Nord-Norge, hvor skredfaren har vært stor i slutten av påsken.

Det var også en alpinulykke i Rogaland søndag ettermiddag med ei ung jente, skriver Røde Kors.

Hektisk for Norsk Folkehjelp

Totalt har det vært 338 henteoppdrag, 26 søkeoppdrag og 12 oppdrag i forbindelse med skred i løpet av påsken, opplyser organisasjonen, som legger til at tallene kan øke utover kvelden ettersom alle mandagens oppdrag ikke er ferdig registrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer