Røde Kors sender sykehus med operasjonsstue til Nepal

50 000 kan være skadet, ifølge Røde Kors.

SENDER SYKEHUS: Røde Kors sender sykehus til Nepal. Det mener tidligere generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, er den type hjelp landet trenger.
Foto:  Andreas Bondevik / SCANPIX
SENDER SYKEHUS: Røde Kors sender sykehus til Nepal. Det mener tidligere generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, er den type hjelp landet trenger. Foto: Andreas Bondevik / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Røde Kors har fått godkjennelse fra Geneve til å sende et feltsykehus med operasjonsstue og feltsenger til Nepal.

- Det er den tyen hjelp Nepal trenger, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Det er et svært stort behov for medisinsk hjelp i landet som følge av jordskjelvet. Nepalske myndigheter frykter at 4000 menneskeliv kan ha gått tapt. Til nå er 2300 mennesker bekreftet omkommet.

- Det kommer rapporter om at sykehusene overflommes, og at hjelpen konsentreres i Katmandu. Røde Kors vil ha fokus på steder som foreløpig ikke har fått hjelp, sier representanter for Røde Kors på pressekonferansen.

I går ga Røde Kors én million til Nepal, som skulle bidra til å ruse nødhjelpsarbeidet i landet.

UD opplyser om at 10 nordmenn har meldt seg ved den norske ambassaden. Rune Bjåstad, kommunikasjonsrådgiver i UD, er usikker på hvor mange nordmenn som befinner seg i Nepal.

30 millioner Norge sender nå 30 millioner til Nepal. Om dette beløpet skal økes, er noe regjeringen vurderer fortløpende etter hvert som rapporter fra landet kommer inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.