Røde Kors-sjef hetset for sin jobb for flyktninger. Svaret ga ham merkelappen «verdens kuleste sjef»

Fikk nok.

SVARTE HATERNE: Etter mye netthets valgte generalsekretæren i Røde Kors Danmark, Anders Ladekarl, å dele sin lønnskontrakt med hele Facebook. Reaksjonene lot som vanlig ikke vente på seg, men denne gang med positivt fortegn. Foto: Røde Kors
SVARTE HATERNE: Etter mye netthets valgte generalsekretæren i Røde Kors Danmark, Anders Ladekarl, å dele sin lønnskontrakt med hele Facebook. Reaksjonene lot som vanlig ikke vente på seg, men denne gang med positivt fortegn. Foto: Røde KorsVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg vil gjerne dele min kontrakt, fordi det er mange av dere som har gode forslag til hvordan jeg skal bruke min lønn og leve mitt liv. Fyr løs, skriver generalsekretæren for Røde Kors i Danmark, Anders Ladekarl, på Facebook.

Ladekarl har skrevet mye på Facebook om flyktningenes vanskelige situasjon.

Dette har dette ført til en rekke stygge og rasistiske innlegg i kommentarfeltene, men også sjikane mot Ladekarl selv, skriver danske B.T.

- Jeg har stengt for kommentarer på mitt siste innlegg, fordi det ble for mange nedsettende kommentarer om andre mennesker. Det var også meninger om min egen person, men de sensurerer jeg naturligvis ikke, skriver Ladekarl.

Også i Norge er netthets mot flyktninger, og de som kjemper for flyktningenes sak, blitt et stort problem.

Statsminister Erna Solberg har selv måttet gripe inn mot et såkalt nettroll, og Kripos har nylig opprettet en egen nettpatrulje for å ta opp kampen mot hatefulle ytringer.  

«Den sjoveste boss» Til slutt fikk altså Ladekarl nok, og valgte å bytte strategi.

Generalsekretæren endte opp med å dele sin lønnskontrakt med hele Facebook, og reaksjonene lot som vanlig ikke vente på seg. Men denne gangen var det reaksjoner med positivt fortegn.

Nå hylles Ladekarl for sin åpenhet og innsats for flyktninger.

«Ha ha ha ha, Anders du er sgu den sjoveste boss jeg kender, du fyrer bare din kontrakt op i fjæset på Danmark, og færdig bum!!», skriver en i kommentarfeltet.

«Super godt» En annen trekker fram Ladekarls arbeid for de vanskeligstilte:

«Du gør det super godt, Anders. Kommentarerne siger mere om nogle menneskers indre svinehund, end de siger om dit fantastiske virke. Fortsæt dit gode arbejde for alle pinte menneskers skyld. De fortjener nogle, der vil råbe højt for dem, når de ikke selv har kræfter til det mere!»

Når det gjelder lønnskontrakten til Ladekarl, så framgår det at han tjener om lag 1.2 millioner danske kroner i året. Dette tilsvarer i underkant av 1.5 millioner norske kroner.

I kontrakten inngår blant annet også firmabil, telefon, aviser og internett.

KONTRAKTEN: Av lønnskontrakten til Anders Ladekarl, framgår det at han tjener om lag 1.2 millioner danske kroner i året. Dette tilsvarer i underkant av 1.5 millioner norske kroner.
KONTRAKTEN: Av lønnskontrakten til Anders Ladekarl, framgår det at han tjener om lag 1.2 millioner danske kroner i året. Dette tilsvarer i underkant av 1.5 millioner norske kroner. Vis mer