Røde tall i Røkkes lommebok

Knapt noen nordmann bruker mer penger enn Kjell Inge Røkke. Nå viser tallene for to av hans heleide selskaper at det koster å være kar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Begge disse selskapene har tjent som Røkkes lommebøker. Underskuddet i aksjeselskapet Ivory var i fjor hele 35 millioner kroner.

Med luksusskip verdt nærmere 400 millioner under bygging i Italia, fly på vingene, millionbiler i diverse garasjer, et par fotballag, noen stadioner og en håndfull store byggeprosjekter i full sving, er det ikke rart det går noen kroner. Når Kjell Inge Røkke i tillegg bruker store midler, til dels lånte penger, på å vinne makt i norsk industri- og finansliv, får kronene virkelig bein å gå på.

Privatøkonomien har lenge vært et vanskelig tilgjengelig kapittel i historien om Norges mest kjente finansakrobat, og er det ennå.

Mager kost

Men nå vet vi litt mer. For første gang viser to av hans heleide selskaper noen av kortene. Røkkeselskapene Ivory AS og The Resource Group (TRG) AS har levert sine regnskaper til Brønnøysundregistrene og avslører at aktiviteten er høy, kostnadene store og inntjeningen heller mager.

Ivory må bruke reservefond for å dekke opp et underskudd på nær 35 millioner kroner etter kraftig nedskriving av de mye omtalte Storebrand-aksjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer