Rødgrønn ledelse 86 - 83

Høyre og SV øker mest - Rødt inne med to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rødt er inne på Stortinget med to representanter på Dagbladets og NRKs partibarometer for august. Dermed er Rødt på vippen i målingen som er utført i perioden 24. - 27. august.Det er partiets leder Torstein Dahle som ligger an til å komme inn fra Hordaland og Erling Folkvord fra Oslo.

Klimapress- Vi vil bruke en vippeposisjon på Stortinget til å presse Jens Stoltenberg til venstre. Klimaforliket i Stortinget er fryktelig dårlig, og vi vil særlig arbeide for å skape bevegelse i den saken, sier Torstein dahle til Dagbladet.

Målingen gir 86 representanter til Ap, SV, Sp og Rødt mot 83 for Høyre, Frp, Krf og Venstre.

Slik blir fordelingen av de 169 mandatene, basert på den ferske målingen:Arbeiderpartiet 56 (-5 i forhold til valget i 2005)Fremskrittspartiet  39 (+1)Høyre 26  (+3)Sosialistisk Venstreparti 18 (+3)Senterpartiet 10 (-1)Kristelig Folkeparti 10 (-1)Venstre 8 (-2)Rødt 2 (+2)

Høyre og SVHøyre og SV har størst framgang av de etablerte partiet på Stortinget i forhold til det forrige partibarometeret fra Synnovate i juni:Ap 32,34 (-0,7)Frp 22,1 (+0,1)Høyre 15,0 (+0,6)SV 10,4 (+0,5)Sp 5,7 (-0,5)Krf  (-0,4)Rødt 2,3 (+1,0)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer