Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rødgrønn ledelse 86 - 83

Høyre og SV øker mest - Rødt inne med to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Rødt er inne på Stortinget med to representanter på Dagbladets og NRKs partibarometer for august. Dermed er Rødt på vippen i målingen som er utført i perioden 24. - 27. august.
Det er partiets leder Torstein Dahle som ligger an til å komme inn fra Hordaland og Erling Folkvord fra Oslo.

Klimapress
- Vi vil bruke en vippeposisjon på Stortinget til å presse Jens Stoltenberg til venstre. Klimaforliket i Stortinget er fryktelig dårlig, og vi vil særlig arbeide for å skape bevegelse i den saken, sier Torstein dahle til Dagbladet.

Målingen gir 86 representanter til Ap, SV, Sp og Rødt mot 83 for Høyre, Frp, Krf og Venstre.

Slik blir fordelingen av de 169 mandatene, basert på den ferske målingen:
Arbeiderpartiet 56 (-5 i forhold til valget i 2005)
Fremskrittspartiet  39 (+1)
Høyre 26  (+3)
Sosialistisk Venstreparti 18 (+3)
Senterpartiet 10 (-1)
Kristelig Folkeparti 10 (-1)
Venstre 8 (-2)
Rødt 2 (+2)

Høyre og SV
Høyre og SV har størst framgang av de etablerte partiet på Stortinget i forhold til det forrige partibarometeret fra Synnovate i juni:
Ap 32,34 (-0,7)
Frp 22,1 (+0,1)
Høyre 15,0 (+0,6)
SV 10,4 (+0,5)
Sp 5,7 (-0,5)
Krf  (-0,4)
Rødt 2,3 (+1,0)

SV-leder Kristin Halvorsen tror fokus på miljøspørsmål bidrar til partiets framgang på målingen drøye to uker før valget.
- Jeg merker at der mye større interesse for miljøspørsmål enn på lenge, sier paertilederen.

 PÅ VIPPEN:  Rødt-leder Torstein Dahle ligger an til å komme inn på Stortinget fra Hordaland - i selskap med partikollega Erling Folkvord i Oslo. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
PÅ VIPPEN: Rødt-leder Torstein Dahle ligger an til å komme inn på Stortinget fra Hordaland - i selskap med partikollega Erling Folkvord i Oslo. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling