KrF-velgerne liker Jonas og co. bedre enn før

Rødgrønn opptur i KrF

Et flertall av KrFs velgere har nå et rødgrønt parti som sitt andrevalg. Utviklingen snudde i 2016, viser tall fra Ipsos partibarometer.

JUBEL: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan få mer å juble over enn seier i melkekonkurransen mot statsministeren under Dyrskun i Seljord. I KrF er det flere som ser mot venstre enn partiets leder Knut Arild Hareide.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
JUBEL: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kan få mer å juble over enn seier i melkekonkurransen mot statsministeren under Dyrskun i Seljord. I KrF er det flere som ser mot venstre enn partiets leder Knut Arild Hareide. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KrF-leder Knut Arild Hareide fikk som ventet en på tygga da han møtte tillits- og folkevalgte i Agder KrF torsdag kveld. Et flertall av de frammøtte i frikirka i Vennesla sa klart nei til rådet fra sjefen om å endre kurs og peke på Jonas Gahr Støre som statsminister.

- Jeg visste at jeg ville få betydelig motstand da jeg kom til Sørlandet. Men det var også mange her som støttet mitt syn, sa Hareide til Dagbladet etter møtet.

Han fortsetter turneen i eget parti og har slett ikke gitt opp å vinne fram under det ekstraordinære landsmøtet 2. november - vel vitende om at partiet er delt omtrent på midten i synet på samarbeid.

Partilederen vil til venstre, nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad til høyre. I stortingsgruppa vil parlamentarisk nestleder Hans Fredrik Grøvan helst forbli i opposisjon, mens den sykmeldte partiveteranen Torhild Brandsdal er blant de mange som ennå ikke har bestemt seg.

Tall Dagbladet kan presentere i dag, antyder at KrFs velgere er like splittet som partitoppene. Men noe har skjedd de siste par årene.

Ser mot venstre

Bakgrunnstall fra Ipsos' partibarometere fra 2013 viser at 39,5 prosent av KrFs velgere nå har et rødgrønt parti som sitt andrevalg. Til sammenligning oppgir 36 prosent at de ville ha stemt på Høyre, Venstre eller Frp dersom de ikke kunne stemme KrF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer