Foto: Heiko Junge / Scanpix
Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Rødgrønn seier i 2013 er fullt mulig

De rødgrønne har samme oppslutning på meningsmålingene i dag som sommeren før stortingsvalget i 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De rødgrønne har samme oppslutning på meningsmålingene i dag som sommeren før stortingsvalget i 2009. Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet tror en rødgrønn valgseier er innenfor rekkevidde.

Ifølge Poll of polls fikk regjeringspartiene gjennomsnittlig 38,2 prosent i målingene i juli 2008. I juli 2012 er oppslutningen 38,5 prosent.

Nå tror Raymond Johansen at regjeringspartiene igjen kan knipe inn forspranget til Høyre, Venstre, KrF og Frp før valgdagen neste høst.

- Dette viser at rødgrønn valgseier i 2013 er fullt mulig, sier Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen til Dagsavisen.

Valgforsker Frank Aarebrot uttalte nylig til Dagens Næringsliv at Frp og Høyre hadde «rød løper» inn i regjeringskontorene neste år. Men Johansen avviser dette. Han påpeker de rødgrønne kan heve seg slik de gjorde i valgkampen før stortingsvalget i 2009.

- Jeg er forundret over at professorer og kommentatorer uttaler at det er rullet ut en rød løper for Høyre og Frp til regjeringskontorene. Meningsmålingene viser at vi faktisk ligger litt bedre an enn vi gjorde før sist stortingsvalg, sier han.

Valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning tror vi går en lang og spennende valgkamp i møte.

- Det er ikke store marginer det står på, men det blir avgjørende om de fire små partiene holder seg over sperregrensen. Både SV og Senterpartiet, samt Venstre og KrF har i perioder slåss mot sperregrensen, sier han.

(NTB)